Menu w karcie

Menu » Menu w karcie


Przystawki zimne:

 

* Śledź w oleju z cebulką
 

 

Przekąski gorące:

 *Pierogi : Ruskie, Mięsne, Kapusta z grzybami
* Placki ziemniaczane (z sosem kurkowym lub z wędzonym łososiem i śmietaną)

*Krewetki w sosie winnomaślanym
*Wędzony łosoś na grzankach czosnkowych

 

Sałatki:

 

* Cezar z grillowanym kurczakiem (sałata, pomidor, parmezan, czerwona cebula  i sos Cezar)
*Cezar z krewetkami (sałata, pomidor, parmezan, czerwona cebula i sos Cezar)

* Grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, czerwona cebula, czarne oliwki, feta, sos winegret)

 

Zupy:

 

* Żurek z jajkiem (podawany z chlebem)

* Flaki                                                                                                                                                                                    

* Rosół

*Pomidorowa

 

 

Dania główne (podawane z dodatkami):

 

* Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym            
* Golonka „po Zaborowsku” (podawana z chrzanem, musztardą oraz pieczywem)  

* Schabowy                                                                                                    

* Grillowana pierś z kurczaka z sosem kurkowym                                        

* Pieczony filet z łososia z sosem z zielonego pieprzu     
*Pieczony filet z łososia z sosem śmietanowym ze szpinakiem         

* Ozorek w sosie chrzanowym

* Panierowana pierś z kurczaka

*Karkówka grillowana
*Warzywa grillowane z kaszą kuskus

Dla dzieci

*Mini pomidorowa / rosół
*Nuggetsy dziecięce
*Mini schabowy
Makarony

*Makaron kurczak-szpinak w sosie śmietanowo-serowym
*Makaron krewetki-szpinak w sosie śmietanowo-serowym
*Makaron łosoś-feta

 

Dodatki do dania głównego: (po 150g)

 

* Frytki                                                                                                            

* Ziemniaczki opiekane                                                                                  
* Ziemniaki gotowane                                                                                    
* Bukiet surówek sezonowych

 

Desery :

 

* Ciasto                                                              

* Pucharek lodowy z owocami                                                                       

* Gałka lodów


Napoje gorące:

 

* Herbata SirWilliams(filiżanka)                                                                          
* Herbata SirWilliams (dzbanek)                                                                          

* Kawa                                                                                                            

* Kawa  espresso                                                                                              

* Kawa cappuccino

 

Napoje zimne:

 

* Woda Górska Natura 300ml (niegazowana)                                            

* Woda Górska Natura 300ml (gazowana)                                                   

* Coca-cola, Fanta, Sprite 250ml                                                                                                                   

* Lipton Green, Cytryna, Brzoskwinia 200ml                                  

* Soki Toma: pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka, grejfrut 200ml                          

* Napój PIERROT 330ml

 *Kwas chlebowy

 

Piwo Butelkowane:

*Łomża

*Kampinoskie                                                                        

* Sok do piwa

 

Wódka: 4cl

 

* Stock                                                                                                              

* Wyborowa                                                                                                    

* Stumbrass                                                                                  

* Finlandia

 *Żubrówka czarna 


 

 

 

Kuchnia zamykana jest na  pół godziny przed zamknięciem Karczmy.